23 Maart 2021 - Corona info (update 23 maart 2021)

We volgen de wettelijke richtlijnen, het beleid van het Sint-Trudo Ziekenhuis en de instructies van onze beroepsverenigingen.

 

Veilig op raadpleging komen bij de oogarts:

1. Reeds Covid19+ geweest of niet, gevaccineerd of niet, PCR-getest of niet:

informeer ons VOORAF als je in de voorbije 14 dagen ziek geweest bent, of in quarantaine bent of als je in contact gekomen bent met een Covid-patiënt, of mogelijke symptomen van Corona vertoont zoals hoesten of koorts.  We zoeken samen naar een oplossing indien u dringend een oogarts nodig hebt.

2. Voor je vertrek:

Ga vooraf naar het toilet. Het toilet is gesloten en enkel toegankelijk in geval van nood.  Het is namelijk de enige ruimte waar wij geen controle (kunnen) hebben over de hygiëne....   

Het dragen van een zuiver chirurgisch mondmasker in de praktijk is verplicht.  

Breng een voldoende grote zak mee om je persoonlijke spullen ( (jas, handtas...) in stoppen of laat deze in de wagen.   Breng enkel je idenditeitsbewijs, brillen en bankkaart mee binnen EN de zak om je persoonlijke spullen in te stoppen.

3. Kom op tijd: niet te vroeg, niet te laat. We vragen je ten vroegste 5 minuten voor je afspraakuur aan te melden.

4. Bij je aankomst:

Bij aankomst worden de handen gewassen. Gelieve de alcogel welke ter beschikking gesteld wordt te gebruiken. Er wordt je een vaste zitplaats toegewewen. 

Indien er een reden zou zijn om samen met de begeleider naar de raadpleging te komen, meldt dit dan vooraf of uiterlijk bij het binnenkomen of aan de ontvangstbalie. Eén begeleider kan uitzonderlijk wel toegestaan worden.  Als er voldoende plaats in de wachtkamer is kan je gezeldschap mee binnen komen, zoniet wacht je begeleider in de auto. De noodzakelijke uitleg betreffende het onderzoek en behandeling zal nadien aan je begeleider apart medegedeeld worden.

5. We bewaren afstand: minimum 1,5m. We hebben de praktijk en wachtruimte hiervoor aangepast.   Moet je even wachten tot je druppels ingewerkt zijn, of op je volgende onderzooek... ga dan terug zitten op de voor jou gereserveerde zitplaats.

6. Onze medewerkers nemen de gepaste voorzorgsmaatregelen waar nodig.  Je mag hen altijd om hulp en advies vragen.

7. Preventie: De oppervlaktes worden geregeld ontsmet. Er zijn plexi-schermen voorzien aan de balie en aan de toestellen waar mogelijk.  We ontsmetten deze toestellen optimaal.  Een CO2-meter regelt de ventillatie in de wachtkamer. Open ramen waar mogelijk. 

Mogen we je vragen de balie, deurknoppen, en toestellen ... niet onnodig aan te raken en niets onnodig ergens neer te leggen (bvb je brillen ...)

8. Tijdens het oogonderzoek:  Gelieve tijdens het spleetlamponderzoek niet te praten of te blazen gezien de korte afstand met de oogarts.

10. Betalen kan enkel met bancontact, dit kan tot 50€ contactloos!

We rekenen op uw begrip. Allen tegen Corona! Deze maatregelen zijn er om u maximaal te beschermen en de raadplegingen in veilige om standigheden te laten verlopen.

Liesenborghs gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten X
  • Dr. LF. Liesenborghs
  • Sint-Jansstraat 4
  • Residentie Park Leopold
  • 3800 Sint-Truiden
  • T. 011 69 42 70
  • F. 011 69 42 60
  • Stuur mij een e-mail
  •  
  • site by webdesign yappa